03 Δεκεμβρίου 2015

Εφτά χρόνια πριν

Η νέα δημοκρατία είχε κερδίσει για δεύτερη φορά τις εκλογές, μιας και ο "μπούφος" γιος του λαοπλάνου ανδρέα δεν έπειθε ακόμα, από τον σεπτέμβριο του 2007. Υπουργός εσωτερικών ο φίλος μας ο προκόπης. Το 2008 είδα τους αγαπημένους μου Fields of the Nephilim πρώτη φορά ζωντανά. Οι Metallica και οι Slipknot, αν και ποτέ δεν με ενδιέφεραν τόσο βγάλανε κάτι μαλακίες, οι Septic Flesh έγιναν SepticFlesh και κυκλοφόρησαν την δισκάρα Communion, οι Meshuggah το obZen, και οι
Ascension of the Watchers το μόνο τους άλμπουμ. Είχα αρχίσει να ξεκόβω από την μουσική σκηνή μιας και είχα αρχίσει να δουλεύω ως καθηγητής μουσικής.


Πιτσιρικάς αλλά όχι πιτσιρίκος ακόμα μπλεγμένος πολιτικά μόνο πλατωνικά. Πάντα με παρέες αριστερών και σπάνια με παρέες αναρχικών, κατά τύχη. Με τα όνειρα για ροκσταριλίκι ακόμα νωπά, γεμάτος εγωκεντρισμό, νομίζοντας πως το να έχεις κάποια πιστεύω και να τα επικοινωνείς με την μουσική σου ή με τη στάση σου είναι αρκετό. Από το γυμνάσιο είχα αρχίσει να κατεβαίνω σε πορείες. Γενικά δήλωνα πως δεν ασχολιόμουν με τα πολιτικά αλλά από την άλλη αν με ρώταγες το ιδανικό μου ήταν ο αναρχικός τρόπος σκέψης: Ελευθερία, ισότητα, αλληλεγγύη, όχι σύνορα, όχι κανόνες... Ποτέ δεν με είχαν ψήσει οι αριστεροί και αν και όπως είχα πει είχα σχέσεις ποτέ δεν ήμουν γραμμένος πουθενά.

Η κρίση φαινόταν αλλά τα πρόβατα της γενειάς των γονιών μου είχαν μείνει ακόμα στο πασοκ - νδ, και υπήρχαν ακόμα κάτι χαρτζιλίκια. Κανείς δεν περίμενε τι θα επακολουθήσει, εξού και η συνομοσιολογίες ότι η κρίση είναι μούφα μιας και όλοι ακόμα ψωνίζουν κανονικά, όπως και οι διάφορες γρύπεςτων πουλερικών πχ και άλλα που υπήρχαν εκείνη την εποχή. Ακόμα η συνομοσιολογία, η παραπληροφόρηση και η αντιπληροφόριση δεν είχαν σαφή όρια μιας και ζούσαμε ακόμα το ριμπάουντ τις εποχής του ίντερνετ.

Ο κακλαμάνης είχε γίνει δήμαρχος μετά την ντορούλα και ήταν ένα έθιμο να τσακώνονται οι δήμαρχοι για το πιο ψηλό, το πιο γαμάτο δέντρο, με τα πιο πολλά λαμπάκια κτλ κτλ κτλ... Το σιχαινόμουν αυτό το κωλοδέντρο και όλη τη χριστουγεννιάτικη φιέστα. Ήταν η εποχή που στο σύνταγμα επικρατούσε ένα χάος για όσους πάσχουν από αγοραφοβία, ένα όργιο υπερκαταναλωτισμού αλλά και ένα τεράστιο ναρκωτικό χειρότερο ίσως και από το ποδόσφαιρο. Το ψάρεμα που κάνει η εκκλησία σαν νησίδα σωτηρίας για μια ζωή που δεν θα ζήσει κανείς ποτέ δεν συγκρίνεται ούτε στο ελάχιστο με το άρμεγμα τις θρησκευτικής γιορτής των χριστουγέννων από κάθε λογής πλιατσικολόγους έμπορες, αλλά και η προθυμία των καλών χριστιανών να κατασπαταλήσουν τα λίγα τους λεφτά σε ένα μάτσο χαζομάρες και όλη η χαζοπερίοδος αυτή με όλα όσα περιέγραψα και διάφορα παρελκόμενα συνθέτουν ένα ανυπόφορο παζλ μαλακίας για κάποιον σαν εμένα που θέλω να πιστεύω ότι έχω ελεύθερη σκέψη. Ή προσπαθώ τουλάχιστον.

Ο κόσμος έτρεχε στα μαγαζιά να αγοράσει δώρα για ανθρώπους που δεν θέλει να βλέπει πολύ συχνά, αλλά και για άλλους που ενδιαφέρεται αλλά πρέπει να τους δείξει πόσο τους νοιάζεται με ένα σημαντικό ακριβό δώρο. Τα πιτσιρίκια πρέπει να μάθουν για τον άγιο βασίλη, μια εξουσία που αποφασίζει αν είσαι καλός ή κακός, ένας καλός τρόπος να υποτάσεις τα παιδιά να μην κάνουν σκανταλιές, και τελικά όλα αυτά ένα τεράστιο ψέμα γιατί; Για να αποδείξεις στο παιδί ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι άσχετοι έξω στον κόσμο που νοιάζοντε για σένα. Γιατί fuck logic. Αυτό θα έβγαζε νόημα αν αποφασίζαμε τυχαία κάθε χρόνο να κάνουμε δώρο έκπληξη σε κάποιον που δεν γνωρίζουμε. Βέβαια οι πραγματικότητα είναι ότι τα παιδιά είναι οι πιο εύκολοι αποδέκτες του μάρκετινγκ.

Ένα σχετικά κρύο σάββατο του δεκέμβρη λοιπόν είμαι στη σπάρτη, μιας και λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων σπαταλώ εκεί τα τελευταία 8 χρόνια τα σάββατά μου, και έχω τελειώσει μαθήματα ή συναυλία -δεν θυμάμαι- και κάθομαι σε ένα ελεεινό φαστφουντάδικο μαζί με τη σύντροφό μου και ένα μαθητή/φίλο μου. Ξαφνικά βλέπω στις ειδήσεις ότι γίνονται επεισόδια στα εξάρχεια και μαθαίνω περίπου τι έχει γίνει. Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι στο κέντρο θα γίνεται χαμός. Οι αναρχικοί της σπάρτης, χωρίς να έχουν συλλογικοποιηθεί ακόμα (πριν φτιαχτεί το στέκι και πολύ πριν το νισάφι) καίνε ένα κάδο (δίπλα από την πυροσβεστική) και φωνάζουν συνθήματα.

Τα γεγονότα είναι γνωστά, οι λόγοι που υπήρχε τέτοιο μίσος και μανία για αντεπίθεση έχουν αναλυθεί πολλές φορές. Το πως ο κάθε κομματικός σχηματισμός του κοινοβουλίου αντέδρασε το θυμούντε αρκετοί: Ο σύριζα σχεδόν έπαιρνε το μέρος των εξεγερμένων ψαρεύοντας ψήφους, το κκε έλεγε ότι (ο σύριζα) "χτυπάει την πλάτη" των "ταραχοποιών", αλλά καταδίκαζε τη βία, αλλά δεν μίλησε αμέσως για δολοφονία, γιατί αν εκείνη την εποχή υπήρχε ένας μπάτσος κομμούνι συνδικαλιστής αυτός θα ήταν κκε, και ας μην αναφέρω τον καρατζαφέρη και πσόκ/νδ, αν και οι πασόκοι ήταν αντιπολίτευση. Βεβαίος τα επόμενα χρόνια επί πασόκ είχαμε το φαινόμενο παπουτσή από όπου βγήκε το μπατσόκ.

Την επόμενη μέρα είχα σκοπό να κάτσω στη σπάρτη αλλά πήρα ένα πρωινό κτελ και γύρισα. Το βράδυ κατέβηκα στη πορεία με ένα αδερφικό φίλο που είναι στο κκε(μλ). Θυμάμαι ότι η διαδρομή ήταν μεγάλη. Περάσαμε από φιλελλήνων, κάτω από την πλατεία συντάγματος και εκεί στεκόταν το δέντρο να μας θυμίζει ότι είναι η εποχή της αγάπης, που όσα παιδιά είναι καλά θα πάρουν δώρα... Καθώς περνάμε από μπροστά λέω στο φίλο "δεν μπορεί κάποιος να του βάλει φωτιά;" Δεν προλαβαίνουμε να ανεβούμε μπροστά από τη βουλή και η πρώτη μου χριστουγεννιάτικη ευχή μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιείται! Από τότε κρατήσαμε ένα έθιμο ως κίνημα, να καίγεται το δέντρο κάθε χρόνο στην επέτειο της δολοφονίας. Είχαμε και το σκηνικό μπάτσοι να φιλάνε το δέντρο, ή να μην υπάρχει δέντρο καθόλου, Ω! τι θα κάνουμε!

Από τότε και για κάποια χρόνια εκείνη η περίοδος δεν ήταν καλή για ψώνια, ούτε για χαζομάρες για να κατεβάσεις τα παιδιά σου στη πλατεία και ούτε ασφαλής να στολίσεις την πλατεία! Γιατί όλα είναι καλύτερα αν βλέπεις χριστουγεννιάτικο στολισμό! Ξεχνάς τους πνιγμένους, που τρέξανε να απομακρυνθούν από τον πόλεμο -αυτό μην το ξεχνάμε δεν είναι ότι αποφάσισαν έτσι να φύγουν από τη χώρα τους, τη φτώχεια, τις δολοφονίες του κρατικού μηχανισμού...

Γιατί την ηθική ευθύνη για τη δολοφονία δεν την έχει ο κορκονέας αλλά το κράτος. Και γιατί; Γιατί αυτό όπλισε ένα μαλάκα και του είπε ότι έχει το δικαίωμα να κρίνει αν το κράτος και οι πολίτες του θέλουν προστασία. Το κράτος διόρισε κοινωνικούς λειτουργούς και εξουσιαστές στις θέσεις που είναι, και στις άλλες που θα είναι αύριο, τον παυλόπουλο δηλαδή εκείνη τη στιγμή αρμόδιο υπουργό και μετά πρόεδρο της δημοκρατίας. Οι ίδιοι άνθρωποι. Ο καραμανλής αυτή τη στιγμή θεωρείται εθνικός ήρωας λόγο του ότι πήγαν να τον φάνε οι μυστικές υπηρεσίες.

Θα έσφιγγα το χέρι των συντρόφων που βάλανε φωτιά σε εκείνο το δέντρο. Η εξέγερση του δεκέμβρη άνοιξε τα μάτια σε πολλούς να δράσουν πιο άμεσα και να πάρουν πολιτική θέση. Μπορεί εκείνη τι στιγμή να μην μπορούσε να πάει παρακάτω αλλά βοήθησε στο να αναπτυχθεί ο αναρχικός χώρος περισσότερο, και να πέσει λίγο και το ψέμα για το τι ακριβώς κάνουν και πιστεύουν οι αναρχικοί. Το δεντράκι ελπίζω να καεί και πάλι φέτος, γιατί για εμένα συμβολικά δείχνει όπως ανέλυσα παραπάνω πολλά πράγματα, αν μη τι άλλο το ξεγύμνωμα του ψεύτικου κόσμου που μας έχει επιβληθεί να ζούμε.

Η παρακάτω αναδημοσίευση από Indymedia

Επειγον! Σοβαρος τραυματισμος στη Μεσολογγιου (Εξαρχεια)

933042
από ΟΡΑ ΜΗΔΕΝ 06/12/2008 9:18 μμ.,
Εξέγερση Δεκέμβρης 2008
σοβαρος τραυματισμος νεου

Μολις ελαβα ενα τηλεφωνημα απο συντροφο,οπου μου ανεφερε οτι στη Μεσολλογιου εγινα καποιες συγκρουσεις κι ενα παιδι χτυπηθηκε απο πλαστικη σφαιρα μπατσου και ειναι παρα πολυ σοβαρα ,εφτασε ασθενοφορο και το πανε στον Ευαγγελισμο..Διασταυρωστε την πληροφορια εσεις που ειστε αθηνα


Κάποιοι που ήταν μπροστά δε μιλάνε για πλαστική σφαίρα αλλά για κανονική

933048
από Tar 06/12/2008 9:32 μμ.,
(άρα το είδος σφαίρας είναι ανεπιβεβαίωτο)

Πέρασε περιπολικό, έφαγε κράξιμο, ο μπάτσος την είδε εξουσία, η ένταση αυξήθηκε, και στη συνέχεια πυροβόλησε. Το παιδί που πυροβολήθηκε δεν ανέπνεε.

συγκρούσεις στα Εξαρχεια

933049
από νικος 06/12/2008 9:38 μμ.,
συγκρουσεις στην πλατεία με επιβεβαιωμένη την την κρίσημη κατάσταση του νεαρου συντρόφου . να μην αφεθεί η θηριωδια αναπαντητη .....οποιος μπορει να παει ευαγγελισμο δικηγορος η γιατρος .

τηλέφωνο με

933051
από Σύντροφο 06/12/2008 9:42 μμ.,
Από τηλ. με σύντροφο, που μόλις έφτασε ανυποψίαστος μεσολογγίου.
Ανοιχτός ο πεζόδρομος, φωτιές τριγύρω, παρουσία ΜΑΤ περιφερειακά.

νέο τηλέφωνο με

933058
από σύντροφο 06/12/2008 9:52 μμ.,
ως πριν δευτερόλεπτα σποραδικές συγκρούσεις σε μεγάλη ζώνη από τα εξάρχεια με τους μπάτσους. Αρχικά "έτρωγαν αδιαμαρτύρητα" (κατά τη διατύπωση του συντρόφου...) το πετρίδι- πριν λίγο ξεκίνησαν τα δακρυγόνα.

Για το παιδί τώρα:
Η εικόνα που είχαν αυτόπτες δεν ήταν και τόσο "αισιόδοξη" για την καταστασή του. Ακούγονται αρκετά αρνητικά (πάντα για την κατάστασή του) αλλά κανένας από όσους τα λένε δεν είναι γιατρός, οπότε...

απο την πλατεια

933063
από Τηλεφωνικα 06/12/2008 9:59 μμ.,
Ακουγεται οτι περνουσε περιπλικο απο κεντρικο της περιοχης δρομο με πολλα
γνωστα μαγαζια και εγινε ενας μικρο διαπληκτισμος
μεταξυ του τραυματια που μαλλον ειναι ανηλικος με αστυνομικους του
οχηματος εκ των οποιων ενας εβγαλε οπλο και πυροβολησε εν ψυχρω.


Είναι νεκρός

933064
από Tar 06/12/2008 10 μμ.,
Μόλις ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο και το ανθρωποκτονιών, μεταφέρεται για νεκροτομή, μάλλον πρόκειται για 15-16χρόνο, το όνομα του Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Γεωργόπουλος Αλέξανδρος

933077
από τον Ευαγγελισμό 06/12/2008 10:12 μμ.,
'Εχει κι άλλο μικρό όνομα αλλά δεν το έπιασα μέσα στο χαμό.
Σίγουρο...

νεκρος σοσ

933088
από νμ 06/12/2008 10:17 μμ.,
κοσμος στο πολυτεχνειο, επεισοδεια στα εξαρχεια ,ανοιχτη η πατησιων ,το παιδι ειναι 16 χρονων κατεβειτε κατω ειναι επιβεβαιωμενο

το παδι λεγοταν

933122
από ΟΡΑ ΜΗΔΕΝ 06/12/2008 10:43 μμ.,
Γρηγοροπουλος Ανδρεας Αλεξανδρος και οχι Γεωργοπουλος.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

933140
από Αντιφασίστας 06/12/2008 10:48 μμ.,
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!Όλοι Εξάρχεια....Ζει-Ζει!!Ο Τεμπονέρας ζει.....

apo patision

933144
από euri 06/12/2008 10:51 μμ.,
mporeis na mpeis apo patision sto polytexneio. exei 200 atoma peripou

..

933153
από ΤΟ 06/12/2008 10:56 μμ.,
ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ..?ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ..

Έχει κόσμο στο Πολυτεχνείο

933154
από Tar 06/12/2008 10:58 μμ.,

zwa

933167
από gin 06/12/2008 11:10 μμ.,
synexizoun na prokaloun autoi re!

se magazi sth me8wnhs yphrxe lektikh antipara8esh kai otan ta pragmata phgan na 3efygoun ena apo ta paidia fwna3e "ok, teleiwnei edw" kai o mpatsos fwna3e "ti teleiwse,ola twra arxizoun"!

OLOI

933199
από STO 06/12/2008 11:42 μμ.,
OLOI STO POLYTEXNEIO, TWRA!!! EISODOS APO PATHSIWN, KATAIBEITE OLOI KATW!

Οι μπάτσοι άνοιξαν τη πλατεία

933202
από κόκκινο 06/12/2008 11:46 μμ.,
όλοι στη συνέλευση Πολυτεχνείο

νεο

933229
από g 07/12/2008 12:10 πμ.,
τελευταιο νεο : ο μπατσος ομολογησε οτι πυροβολησε σε ευθεια βολη και οχι στο αερα οπως ειχε ισχυριστει στην αρχη!!! αυτο το ξεραμε κι απο την αρχη βεβαια,αλλα τωρα ειναι και επισημη ομολογια!!!

Πλατεία εξαρχίων καθαρά από ματάδες.

933391
από Νικ@ς 07/12/2008 1:43 πμ.,
Γύρω γύρω από το πολυτεχνείο γίνονται μικροεπεισόδια και εχει αρκετό κόσμο έξω και μέσα στο πολυτεχνείο. Μπορεί να περάσει όποιος  θέλει για να φτάσει στο πολυτεχνείο αλλά καλύτερα όχι πεζός. Παίζουν γενικότερα προκλήσεις και δακρυγόνα και πολλοί σύντροφοι είναι σκόρπιοι. Προσοχή γιατί παίζουν λήτες σε όλο το κέντρο. Μην έχουμε και άλλους "πανικόβλητους" μπάτσους να ρίχνουν σε παιδιά σήμερα. Ας οργανωθούμε λίγο.. Αντίο στον φίλο που τόσο νωρίς και άδοξα έφυγε και κουράγιο στους συγγενείς εύχομαι. Να πληρώσουν και όλοι οι ένοχοι και όχι μόνο ο μπάτσος δολοφόνος.

Που ομολογησε ο μπατσος?

933449
από αερας 07/12/2008 2:19 πμ.,
τα μμε και το υπουργειο ειπαν οτι προκειται για εξοστραγκιση σφαιρας?g που το ακουσες αυτο?ΠΟυ ομολογησε ο μπατσος?

paraitisi.?

933456
από orestis 07/12/2008 2:21 πμ., opn.cake@gmail.com
Παυλόπουλος και Χηνοφώτης υπέβαλαν παραίτηση. ο Καραμανλής δεν τις έκανε δεκτές.

/////////

933457
από //////////// 07/12/2008 2:22 πμ.,
o mpatsos sinelifthei

stin anakrisi apo treis eisageleis telika omologise oti pirovolise eythivola aytos

plirofories apo kathestotika mme

.

933472
από cabaret_baudelaire 07/12/2008 2:34 πμ.,
http://www.flickr.com/photos/33098838@N02/3087464093/

Πατησίων, κοντά στη Στουρνάρη. Δεν κατάφερα να πλησιάσω κι άλλο, λόγω δακρυγόνων.

συγκεντρωση πορεία αύριο

933479
από ΧΓ 07/12/2008 2:41 πμ.,
Συγκέντρωση στο Μουσείο 1μμ Κυριακή
Πορεία διαδήλωση στη ΓΑΔΑ !!Ολοι εκεί!!

Πολυτεχνείο

933521
από Λάμδα 07/12/2008 3:06 πμ.,
Στο Πολυτεχνείο υπάρχουν αρκετοί σύντροφοι μέσα.
Γύρω, έξω υπάρχουν "γουρούνια" με στολή και χωρίς,

Είσοδος από Τοσίτσα ελεύθερη, με προσοχή, λήτες στη
στάση Πατησίων και Τοσίτσα...

Μπουρλώτο στις τράπεζες

933594
από περαστικός 07/12/2008 3:39 πμ.,
πριν 1 ώρα περίπου έριξαν μολώτοφ στις τράπεζες Πειραιώς και Γενική στο τέρμα της Πατησίων. Επίσης πολλά οδοφράγματα από κάδους σκουπιδιών.

Ενημερωστε

933623
από ... 07/12/2008 3:49 πμ.,
Οτι ξερετε ενημερωστε

Ησυχάζουν σιγά σιγά τα πράγματα.

933640
από Νικ@ς 07/12/2008 3:58 πμ.,
Έχει χαλαρώσει η κατάσταση αλλά ακόμα παίζει κόσμος σκόρπιος γύρω από τη νομική αλλά παίζουν και μπάτσοι. Δεν έχω πληροφορίες για το πολυτεχνείο. Όποιος ξέρει να γράψει παρακαλώ.

1000 atoma

933653
από ... 07/12/2008 4:04 πμ.,
akougete sto radio,mesa sto politexneio kai sporadika varane tous astunomikous.Paradeigmatikes oi timories lene stoys astynomikous.

Ακούραστος ο κόσμος.

933686
από Νικ@ς 07/12/2008 4:35 πμ.,
Ξαναβγήκε ο κόσμος έξω απο τη νομική και χτυπούν τα γουρούνια. Οι μπάτσοι είναι στην Ιπποκράτους. Γερά παιδιά.

ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ?

933698
από ΚΟΣΜΟς 07/12/2008 4:43 πμ.,
ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΣΟΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΡΙΝ.ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΩΣΗ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 2 ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΗ.

ακουστικε

933704
από στα 07/12/2008 4:49 πμ.,
δελτια ειδησεων των 12
μεγκα  σιγουρα
σαν πληροφορηση του σομπολου απο τα εσωτερικα της γαδα

Μέσα στη Νομική ξανά ο κόσμος

933710
από γιατί 07/12/2008 4:56 πμ.,
τους έχουν πνήξει στα δακρυγόνα. Υπαρχει λίγος κόσμος έξω. Να φύγουν τα γουρούνια!

oloi sto parartima

934399
από patra 07/12/2008 6:04 μμ.,
elate oloi sto parartima osoi eiste patra re,mi spate exoun silavei 5 atoma

katastasi sta 6rxeia kai sto polytexneio

934610
από rage1414 07/12/2008 8:37 μμ.,
paidia as enhmerwsei kapoios pou vrisketai stin perioxi
apospasthkame to apogeyma kai theloume na katevoume na entaxthoume me tous allous sto polytexneio
den exoume eikona tis katastasis stin gyrw perioxi, poioi dromoi einai prospelasimoi kai ti paizei

tipota den teleiwnei shmera
tipota den teleiwnei edw

oxi sigoures plirofories

934751
από p 07/12/2008 10:23 μμ.,
aurio 4 polutexneio,suzitisi
aurio 6 propulaia poreia aristerwn
isws exei kanonistei poreia xwrou sugekrimena pali stis 6
opoios mporei as epivevaiwsei

sxoliki poria

934826
από Xray 07/12/2008 11:49 μμ.,
theloume na organosoume mia poria mesa sti bdomada
mono sxolia omos...pios mpori na me boithisi?
isixi poria xoris episodia
miliste sta sxolia sas ke kante post edo
DEN PREPI NA TO AFISOUME NA PERASI ETSI!!!
DEN INE APLOS ALI MIA ZOI POU XATHIKE!
INE I GAMIMENI I EKSOUSIA POU NOMIZI OTI MPORI NA KANI OTI THELI TON PIROBOLISE KATEFTHIAN...FONOS EN PSIXRO RE GAMOTO APO TON MPATSO!! ELEOS!!
AS KANOUME KATI..MONO EMIS MPOROUME..!!!

patra

934973
από t 08/12/2008 1:23 πμ.,
ρε παιδια για πατρα ξερει κανεις τπτ για αvριο? θα γινει καμια πορεια πχ?απο την κνε μου ειπαν μονο εχουν οργανωσει δικια τους πορεια με το καππα καππα.. μηπως να οργανωθουμε οι υπολοιποι εκτος κομματων??

Πάτρα

934995
από γργ 08/12/2008 1:39 πμ.,
Ελευθεροι οι 5 συλληφθεντες στην Πατρα.Αυριο εχει αποφασιστει συναντηση στις 10 στο παραρτημα και 11 στα δικαστηρια

patra2

935070
από issi85 08/12/2008 2:30 πμ.,
den ksero gia patra ti tha gini makari kati na ginotan mia poreia sosti.
kratate mas enimerous

silif8entes

935243
από vender 08/12/2008 8:38 πμ.,
Κσερουμε τι εγεινε με τα ατομα που πιασανε και τα πειγαν στο τμημα στο συδαγμα αν κσερει καπιος κατι ας απαντισει εχουν πιασει τον αδελφο μου και δεν κσερω που τον εχουν πει δεν μας λενε κουβεντα τα γουρουνια

gourounia

935247
από bikinks 08/12/2008 8:47 πμ.,
eiparxei mesa sta eksarxeia apo xtes kanei bolta ena mauro geep mia gomena kai enas typas kai prospathei na psarwsei atoma to eida shmera thn wra pou efeyga hmouna monos kai me peiran apo pisw alla katafera kai efyga pros to ypogeio PROSOXI mazeyoun kosmo

Τοπικη Πορεια στο Δημο καλλιθέας

935301
από SpyrusTheVirus 08/12/2008 10:23 πμ.,
Σημερα,8/12 στις 12.30 συγκέντρωση μαθητών στο Δημαρχείο της Καλλιθέας και πορεία προς το ΑΤ καλλιθέας. οσοι καλλιθεώτες προσελθετε

PROSEKTIKOI !!!

935312
από ANESTIS 08/12/2008 10:34 πμ.,
ΠΑΙΔΙΑ ΜHΝ ΔΙΝΕTΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑTΑ , ΟTΑΝ ΕΙΣTΕ ΜΟΝΟΙ !!  ΝΑ ΕΙΣTΕ ΠΡΟΣΕΚTΙΚΟΙ , ΜΕ TΑΥTΟTΗTΕΣ ΠΑΝΩ  ΣΑΣ !!! ΕΧΟUΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΑΣ " ΜΑΖΕΨΟUΝ " , ΑΝΕΦ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ " ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗ " ,ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΕΤΑ ( ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ),  Ο,TΙ ΚΑΝΕTΕ ΚΑΝTΕTΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟTΑΝ ΕΙΣΑΣTΕ " ΑΡΚΕTΟΙ" , ΕΙΝΑΙ ....ΑΛΗTΕΣ.
ΟΙ ΖΩΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥTΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟUΝ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ !!!  , ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ " ΜΠΕΛΑΔΕΣ", ΕΝΟΧΛΗTΙΚΟUΣ & ΑΛΗTΕΣ...!!! ΝTΡΟΠΗ TΟUΣ !!!!!
ΦΩΝΑΞTΕ " ΔΥΝΑTΑ " !!!!!
ΜΕ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟUΝ TΟ ΣTΟΜΑ TΟU "ΑVΡΙΟ" !!!

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

935313
από PIXIES 08/12/2008 10:34 πμ., dodbas@hotmail.com
να θυμησουμε στους γελοιους οτι και η ριψη της ατομικης βομβας σε χιροσιμα και ναγκασακι μεμονωμενο περιστατικο ηταν

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

935745
από ANTIFA 08/12/2008 2:53 μμ.,
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΟΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

935770
από dsparagis 08/12/2008 3:16 μμ.,
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με παρατράγουδα Συμπλοκές νεαρών με αστυνομικούς σε Λευκωσία και Πάφο
http://www.phileleftheros.com.cy/main/main.asp?gid=334&id=594952

Φτανει πια

935866
από A.C.A.B. 08/12/2008 4:14 μμ.,
ισως ιρθε η ωρα να σικωθουμε απο τι βολεψη μας και να διαδηλωσουμε εναντεια σε οσα μας εχουν φερει στο σημειο να μη γουσταρουμε αλλο τη σαπια κατασταση που υπαρχει,τερμα στη κρατικη μαγκεια οποια μορφη και αν εχει,τερμα στα νταβατζιλικια τους,ειμαι φοιτητης στη λαμια και κατεβαινω σημερα στην αθηνα γιατι θελω να διαδηλωσω ειρηνικα εναντια σε οσους νομιζουν οτι θα τους περασει,μονο εμεις βορουμε γαμωτο ας μη κοιμομαστε αλλο φτανει πια.

Το Σύνταγμα και το αίμα

936571
από Οδυσσέας 09/12/2008 10:23 πμ.,
Το Σύνταγμα και το αίμα Του Παντελη Mπουκαλα Καθημερινή 9.12.08 Νοέμβριος 1980. Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Μαζική διαδήλωση. Η εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου, 21 ετών, πέφτει νεκρή, χτυπημένη από τα κλομπ των αστυνομικών, ενώ ο Κύπριος φοιτητής Ιάκωβος Κουμής, 26 ετών, σκοτώνεται από πυροβόλο όπλο. Η υπεσχημένη «εξονυχιστική έρευνα» και η «παραδειγματική τιμωρία των ενόχων» έμειναν λόγος κενός. Κανένας ένοχος δεν βρέθηκε, για να δοθεί έτσι το σήμα ατιμωρησίας προς τις δυνάμεις ασφαλείας. Εκτοτε, κάποιοι, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί ζουν με το βάρος δύο αδικοχαμένων ψυχών· αλλά στη δική τους ψυχή δεν πρέπει να ήταν ιδιαίτερα μεγάλο το βάρος αυτό. Νοέμβριος 1985. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Εξάρχεια. Ο αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας σκοτώνει τον μαθητή Μιχάλη Καλτεζά· η σφαίρα βρίσκει τον δεκαπεντάχρονο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Ο υπερυπουργός Μένιος Κουτσόγιωργας παραιτείται «για λόγους ευθιξίας», αλλά η παραίτησή του δεν γίνεται αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου· η ευθιξία πάντως ή υπάρχει ή δεν υπάρχει, δεν υπακούει σε κανένα νόμο σχετικότητας, δεν εξαρτάται από τη βούληση κανενός ανωτέρου. Ο Μελίστας καταδικάζεται πρωτοδίκως σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και στο εφετείο αθωώνεται. Το σήμα ατιμωρησίας ξαναδίνεται. Δεκέμβριος 2008. Εξάρχεια. Ενας ειδικός φρουρός, που οι συνάδελφοί του τον αποκαλούν «Ράμπο», σκοτώνει τον μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο· η σφαίρα βρίσκει τον δεκαπεντάχρονο στο στήθος. Οι δεκάδες αυθόρμητες μαρτυρίες, στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο δεν επιτρέπουν στις δυνάμεις ασφαλείας να προωθήσουν το απαλλακτικό σενάριο του «αστυνομικού εν αμύνη» και του «βρασμού ψυχής». Οι αυτόπτες βεβαιώνουν ότι ο αστυνομικός εκτέλεσε εν ψυχρώ το παλικαράκι ύστερα από ασήμαντο φραστικό επεισόδιο και αμέσως έπειτα αποχώρησε μαζί με τον συνάδελφό του, αφήνοντάς το να ξεψυχάει. Ο υπερυπουργός Π. Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Π. Χηνοφώτης υποβάλλουν την παραίτησή τους «για λόγους ευθιξίας». Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δεν αποδέχεται την παραίτησή τους· η ευθιξία ωστόσο υπάρχει ή δεν υπάρχει, δεν υπακούει σε κανέναν νόμο σχετικότητας. Συγκλονισμένοι οι μαθητές από τον φόνο του αδελφού τους διαδηλώνουν την οργή τους. Με την πικρή γνώση ότι η φωνή τους δεν θα ακουστεί, καταθέτουν στον Αγνωστο Στρατιώτη λουλούδια και βιβλία, Αρχαία, Λογοτεχνία, Μαθηματικά, όσα διαβάζει ένα παιδί. Ανάμεσα στα βιβλία ίσως διακρίνουμε κι ένα αντίτυπο του Συντάγματος, με υπογραμμισμένα δύο σημεία: Αρθρο 2.1: «Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας». Αρθρο 5.2. «Ολοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους». Αυτό το «όλοι» το έχουν διπλά υπογραμμίσει οι μαθητές. Με αίμα.

Gamhste toys

936866
από nikos 09/12/2008 2:06 μμ.,
Den kserw an yparxei kapou hdh ayto to hxhtiko ntokoumento
alla akouste to
http://papachatzis.tumblr.com/post/63589410/policeviolence

Oxi alla spasimata se magazakia

Na gamhsoyme toys mpatsous, kai as kseroume oti aytoi einai mono h arxh ths alysidas twn enoxwn. Thanatos stis kybernhseis toys. Oloi mazi mas gamane, mh gamiomaste metaksy mas as  gamhsoyme politikous kai ta skylia toys.

ξανα τα ιδια!!!!!!!!!!!

937584
από ταμιλ 09/12/2008 10:09 μμ., alexialakshmi@hotmail.com

παλι τα ιδια στιν ν.σμιρνι!οι μπατσοι(2) πυροβολισαν πανω απο 15 φορες στον αερα,τους ειχα στα 5 μετρα,εχω κ καλυκα,τους ξεφτιλισαμε πανω απο 4 ωρες
μπατσοι γουρουνια δολοφονοι

Οπου και να εισαι Αλεξη, καλα να εισαι..

937958
από leyball 10/12/2008 12:39 πμ.,
αυριο πρεπει να ξεπερασουμε τα ορια μας... πρεπει να ξεπερασουμε τους εαυτους μας... μετα απο αυριο, πρεπει να ξημερωσει μια καινουρια ημερα.... οχι αλλες τετοιες εικονες...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου