14 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΗΡΗΙΔΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Σήμερα στις 5 η ώρα 30 σύντροφοι κα συντρόφισσες προχωρήσαν στην κατάληψη κτηρίου στην οδό Νηρηίδων στο Παλαιό Φάληρο .


Λίγα λόγια για το κτήριο της Νηρηίδων…
                       
Το κτήριο αυτό είναι ένας εγκαταλελειμμένος χώρος εδώ και πολλά χρόνια παρ' όλες τις εξαγγελίες ότι είναι απαραίτητη δομή του Νοσοκομείου του Πύργου και τις δεσμεύσεις ότι θα αξιοποιηθεί . Σε μία περίοδο όπου η συλλογικοποίηση των αναγκών μας και των αρνήσεων μας καθίστατο αναγκαία αποφασίσαμε να καταλάβουμε το νεκρό αυτό χώρο και να τον μετατρέψουμε σε ένα ζωντανό κέντρο αγώνα.

Το κτήριο αυτό είχε καταληφθεί και στο παρελθόν αλλά ακολούθησε μία
κατασταλτική στρατηγική ηθικού και νομικού περιεχομένου η οποία ανάγκασε την ομάδα που είχε ζωντανέψει το κτήριο αυτό σε τοπικό κέντρο αγώνα να το  εγκαταλείψει .

Ας συστηθούμε λοιπόν..

 Ως μία νέα ομάδα ανθρώπων που προσπαθούμε να χτίσουμε μία τοπική αφετηρία αγώνα στην περιοχή μας αποφασίσαμε να επανακαταλάβουμε το κτήριο της Νηρηίδων. Τα άτομα που πλαισιώνουμε το εγχείρημα αυτό μας ενώνει ο αντιφασισμός , ο αντισεξισμός ,ο αντιρατσισμός και η αντιεξουσία. Αρνούμενοι/αρνούμενες τους κυβερνητικούς συμβιβασμούς και τις "ελπιδοφόρες" εξαγγελίες θεωρούσαμε και θεωρούμε πως τα προτάγματα μας αυτά ενσαρκώνονται μέσα από συλλογικές  διαδικασίες και αρνήσεις εκτός των θεσμικών πλαισίων της εκάστοτε κοινωνικής συγκυρίας και του κυβερνητικού πολιτικού σκηνικού που λαμβάνει χώρα. Ως εκ τούτου ο αντιθεσμικός μας χαρακτήρας χαράζει αδιαπέραστες /διαχωριστικές γραμμές με θεσμικούς φορείς και κομματικούς μηχανισμούς διαπερνώντας κάθε δράση μας.

Ο στόχος της κατάληψης αυτής είναι η δημιουργία μίας ελεύθερης ζώνης αγώνα
που θα προάγει την ισότητα ,την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, την προπαγάνδιση κοινωνικών/ταξικών αγώνων καθώς και την συλλογικοποίηση των ατόμων που δρουν στην περιοχή μας προς μία μαχητική κατεύθυνση που αντιστέκεται στην υπάρχουσα κοινωνικό-πολιτική εξαθλίωση και στην εκμετάλλευση που επιβάλλεται από τα κάθε λογής μικροσυστήματα εξουσίας έως την συγκεντρωτική κρατική εξουσία και το κεφάλαιο.

Ως τέτοιος χώρος, λοιπόν, η κατάληψη της Νηρηίδων στοχεύει στην πολιτική ζύμωση των ατόμων πάνω σε τοπικά, υπερ-τοπι κά και διεθνή ζητήματα σε πολιτικό, κοινωνικό και οικολογικό επίπεδο.

Αρνούμενοι /αρνούμενες την αστική δημοκρατία και τις αποκλίνουσες μορφές λήψης αποφάσεων που προτάσσει απαξιώνουμε και δεν αναγνωρίζουμε τις έννοιες της πλειοψηφίας και τις μειοψηφίας. Οι οριζόντιες σχέσεις που αναπτύσσουμε και οι αντι -ιεραρχικές δομές που αυτές διαμορφώνουν οδηγούν στην λήψη των αποφάσεων με βάση το τρίπτυχο της ομοφωνίας-σύνθεσης-συναίνεσης.

Δεν αναγνωρίζουμε καμία εξουσία όπως και αν αυτή διαμορφώνεται και δρα εντός του κοινωνικού ιστού. Μαχόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού ελέγχου και των κατασταλτικών μεθόδων που επιστρατεύει όπως και αν αυτές καμουφλάρονται ή μεταφράζονται από πάσης φύσεως εξουσιαστές.

Δρούμε ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπων και ζώων, ενάντια στην λεηλασία της φύσης.

Καλούμε κάθε πολιτική ομάδα και συλλογικότητα ,και ιδιαίτερα των νοτίων, που συμφωνεί με τον αξιακό μας κορμό και τις πολιτικές του κατευθύνσεις να στηρίξει το εγχείρημα και να στεγαστεί εντός αυτού.


                                           ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

                                                            ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΗΡΗΙΔΩΝ

indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου