23 Φεβρουαρίου 2015

Constantine season 1

Μια κριτική πάνω στην πρώτη σεζόν της πολύ καλής σειράς... Ελπίζοντας ότι θα υπάρξει δεύτερη!

Για όλους εμάς που γουστάρουμε το comic της Vertigo/DC Hellblazer, η ταινία που γυρίστηκε βασισμένη σε αυτό πριν σχεδόν 10 χρόνια (!!!) ήταν μια απογοήτευση που δεν γέρασε καθόλου ωραία. Το γεγονός ότι η DC αποφάσισε να "μεταφέρει" τον Constantine στο "mainstream continuity" και να τερματίσει το "mature readers" comic ήταν άλλη μια μαχαιριά... Κάποια στιγμή ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη σειρά, πριν το καλοκαίρι νομίζω και από τα τρέιλερ γεννηθήκαν ελπίδες. Τελικά η σειρά αποδείχτηκε πολύ καλή, αρκετά καλό υποκατάστατο του αυθεντικού, μιας και δεν υπάρχει πλέον.

Το Hellblazer ήταν ένα πρωτότυπο για την εποχή του comic noir/horror αισθητικής. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι καθόρισε το είδος. Ήταν ένα πολύ καλό "φιξάκι" για όσους θέλανε να διαβάσουν σκοτεινές ιστορίες του ξερόλα και αντιπαθητικού αντιήρωα. Τεράστια ονόματα πέρασαν από τη σειρά, η οποία ήταν πολύ ξεχωριστή και μαζί με αντίστοιχα τύπου Hellstorm: Prince of Lies μπορούσες να διαβάσεις comics και να νιώθεις ενήλικας (πριν ανοίξεις το καινούριο Spider-Man).

Στο δια ταύτα. Τον John Constantine ενσαρκώνει ο Matt Ryan, ένας ουαλός ηθοποιός που δεν γνώριζα από πριν. Ο τύπος είναι εκπληκτικά ίδιος! Στα πολύ θετικά (και σίγουρα πιο σημαντικό από την μεταμφίεση) είναι ότι παίζει πολύ καλά. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν έτσι παίζει παντού και ταίριαξε ή αν έχει πιάσει το ρόλο. Σίγουρα το ότι θέλοντας και μη συγκρίνεται με την απόδοση του Keanu Reeves τον βοηθάει. Η ατμόσφαιρα είναι αρκετά καλή, σίγουρα όχι ίδια, αλλά σωστή θα την περιέγραφα και οι υπόλοιποι χαρακτήρες μπορεί να μην είναι όλοι ενδιαφέροντες ή πετυχημένοι, και κάποιοι ξεφεύγουν από την αυθεντική τους εικόνα, αλλά γεμίζουν ευχάριστα και κυρίως βοηθάνε στο να φανεί ο άθλιος χαρακτήρας του πρωταγωνιστή.

Εδώ να πω ότι δεν μιλάμε για μια "μεταφορά", δεν είναι το comic φτιαγμένο με ηθοποιούς αλλά μια σειρά βασισμένη σε αυτό. Προσωπικά δεν με ενοχλεί αυτό αν και θα μου άρεσε κάποιες ιστορίες να βρούνε τον δρόμο τους στην οθόνη.

Για όσους χάζευαν ευχάριστα το Supernatural αυτο θα είναι πολλά στάδια επάνω. Για όσους ακόμα κλαίνε για το comic... τι καλύτερο υπάρχει; Όποιος και να κάτσει να γράψει τις ιστορίες του χαρακτήρα, δεν μιλάμε για τον ίδιο, ο χαρακτήρας έχει αλλάξει. Αντί αυτού Η σειρά μας παρουσιάζει μια πολύ κοντινή εκδοχή σε αυτό που αγαπήσαμε, με κυρίως καινούριες ιστορίες (γιατί μιλάμε όχι για "μεταφορά" αλλά η σειρά είναι βασισμένη στο Hellblazer), μέσα σε 13 επεισόδια.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Ακόμα δεν είναι σίγουρο αν θα υπάρξει δεύτερη σαιζόν... Το ελπίζω γιατί αξίζει η ιστορία να αναπτυχθεί και να μπλεχτεί περισσότερο. Αφήνονται πολλά σενάρια ανοιχτά ή που μπορούν να εξελιχθούν με πολλούς τρόπους. Και δυστυχώς δεν θα υπάρξουν νέα πριν το Μάιο. Αλλά ελπίζω πως και του χρόνου θα έχω να χαζεύω ιστορίες με μαγεία και το υπερφυσικό, κάτω από ένα πρίσμα σκατοψυχιάς, οπορτουνισμού και παντελούς απόκρυψης συναισθημάτων!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου