19 Φεβρουαρίου 2015

[Ιστορική Φώτο] Διμοιρία των ΜΑΤ φυλά τη Βουλή κατά την εξέγερση του Δεκέμβρη

provo.gr




Ξεχάστε όσα θυμόσασταν. Σας απατά η μνήμη σας.
Η φωτογραφία απεικονίζει διμοιρία των ΜΑΤ, αντιμέτωπη με τους εξεγερμένους, να φυλά τη Βουλή σε αμυντική στάση, κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Δεκέμβρη 2008 επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Ίσως όλοι/ες μας κάποτε έχουμε αναρωτηθεί πως εκφυλίσθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πως οι μνήμες από τις οδομαχίες μετατράπηκαν σε εικόνες παθητικής αντίστασης, πως η ημέρα της 17 Νοέμβρη απονοηματοδοτήθηκε από τις τις πρώτες προσπάθειες για αυτοοργάνωση και την ουσία της επιθετικής άμεσης δράσης, αλλά εν τέλει επικράτησε ως, κατά βάση, ειρηνική γιορτή.
Κάπως έτσι, κάποιοι και κάποιες που πήραν μέρος στην εξέγερση του Δεκέμβρη του ’08 -ή τουλάχιστον δηλώνουν ότι συμμετείχαν σε αυτή- στο πλαίσιο της ισοπεδωτικής εθνικής ομοψυχίας, όταν ανέβηκαν στην εξουσία ανακήρυξαν σε αρχηγό του κράτους τον Προκόπη Παυλόπουλο, έναν από τους πρωταίτιους, για όσους/ες επιλέγουν ακόμη να θυμούνται, της επιβολής του δόγματος της μηδενικής ενοχής και «στρατικοποίησης» της ιστορικής περιοχής των Εξαρχείων, που αδιαμφισβήτητα οδήγησε στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Γιατί η δολοφονία στις 6 Δεκέμβρη του ’08 δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό από ένα τυχαίο άτομο. Ήταν η ουσία του κράτους.
Η εξουσία αλλοιώνει τα πάντα, ακόμη και τη μνήμη και οι δήμιοι είναι αθώοι, οι ένοχοι νεκροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου